Oudwijker Colosso
Omschrijving

Soms moeten dingen anders, compleet anders. Dit is wat Mariek en Rutger Pekelharing en Haro Kits in 2010 dachten. In dienstverband wuifden ze ieder hun baan gedag. De directietafels, de collegae, de vergaderingen. Ze waren er klaar mee. Kaas gingen ze maken.

Ze kwamen niet uit het kaasvak. Er moest heel wat gebeuren. Ze vroegen hulp aan Cesare Ribolzi. Hij nam hen in de leer. Weken zwoegden ze in zijn kaasmakerij aan het Lago di Monate. Daar, in het noorden van Italië tegen de Alpen aan, maakt zijn familie al decennia prijswinnende kazen. Op die plek vonden Marieke, Rutger en Haro het fundament van hun nieuwe bestaan. 
Een nieuw leven wat ze in Nederland vorm wilden geven. Want ‘made in Holland’ moest het zijn. Maar wel anders. 

Handgemaakte halfzachte kazen. Met een natuurlijke korst. Die Italië in herinnering brachten. Maar met een uniek karakter. Ultiem spannend. Omdat ze de kazen nu in de Hollandse polder zouden bereiden. Van Nederlandse melk. De Oudwijker is een verhaal van verandering en doorzetten, van leren, vallen en weer opstaan, en een verhaal van passie voor het kaasambacht en de ambitie om de lekkerste kaas te maken.

Na heel wat hobbels op de weg, doorzetten en noeste arbeid maken ze nu zes verschillende kazen.
Ze zijn trots op onze kazen. Maar zijn nog lang niet klaar. Want er valt nog zoveel te leren, te ontdekken, te maken, te genieten en te delen.

De Colosso (Kolosso: Groots) is een stoere, grote kaas. De verweerde korst is licht oranjebruin van kleur met een witgrijs waas van schimmel. De geur doet sterk denken aan de stal, hooi en verse kruiden. Deze blauwschimmel kaas wordt gemaakt van de exquise melk van de ruige, maar aanbiddelijke waterbuffel. Buffelmelk bevat veel meer vet en eiwit dan koemelk. Daardoor rijpt de kaas totaal anders. En dat maakt deze blauwschimmel kaas zo prachtig. De zuivel is ivoorkleurig met fijn verdeelde blauwe aders, en heeft een bijzonder smeuïge textuur. De smaak is geraffineerd en complex. Eerst volle en romige slagroom en zoete fondant. Een smaak die zich met een film door de hele mond verspreidt. Over deze film rolt vervolgens een intense en lange smaak van het pikante, zilte, houtige en kruidige van de blauwflora.

De Colosso wordt gemaakt van melk van buffels die grazen op de buffelfarm van de familie Vlemmix in Heusden

Oudwijker Colosso

Nederlandse blauwaderkaas van buffelmelk

Kies een gewicht
€ 5,99
150 gram
Allergenen en ingrediënten
Buffel
Gepasteuriseerd
Melk
Gepasteuriseerde buffelmelk, zout, zuursel, stremsel, schimmelculturen
Nee
Nee
Nee
Productinformatie
Nederland
-
Delicaat en licht pikant
Nee
Nee