Deze pittige boerderijkaas van 30 kg is bereid met gethermiseerde melk. Een heerlijke stevige kaas, pikant en vol van smaak dankzij de 12 maanden rijping in het pakhuis. De constante temperatuur en luchtvochtigheid in het pakhuis zorgt voor de optimale smaakontwikkeling van deze grote jongen. Een echte aanrader voor op de boterham of je kaasplateau!
Piet en Joke Blokland komen oorspronkelijk uit de provincie Utrecht. Daar namen zij de boerderij over van de vader van Piet. Vandaag de dag wonen ze in de Flevopolder, in Biddinghuizen op de boerderij die ze samen met zoon Edwin runnen. Hier hebben zij een gemengd bedrijf. Ze combineren namelijk akkerbouw met de zorg voor varkens en 150 koeien. Joke Blokland draagt zorg voor het maken van de kaas in de moderne kaasmakerij. Hier maakt ze voornamelijk Goudse Boerenkaas van 12 en 16 kg en de grote exemplaren, zoals deze, van maar liefst 30 kg ’s Zomers grazen de koeien van Piet en Joke Blokland in de weilanden en eten ze van het verse gras. Samen met een hap hooi en een paar kilo maïs is dit het beste voer dat je kan geven aan je koeien. En dat proef je terug in de kaas. De kazen van Piet en Joke Blokland zijn namelijk bijzonder smedig en puur van smaak. En we zijn niet de enigen die er zo over denken, blijkt uit de vele prijzen die de kazen van familie Blokland al hebben gekregen.
Oud Snijdbaar