Blu '61
Omschrijving

Nadat de koeien gemolken zijn wordt er stremsel, zuursel en de blauwschimmel toegevoegd. Zodra de stoffen hun natuurlijke werking hebben gedaan is de kaas een smeuïge samenstelling. Dit wordt handmatig in de vormen gedaan en de zijkant wordt ingewreven met zout. De kazen blijven een aantal dagen in een klimaat gestuurde omgeving staan om te harden en hun vaste vorm te krijgen. Zodra de kaas klaar is worden er, door middel van naalden, luchtgangen in de kaas geboord waardoor de schimmel haar werking extra goed kan doen. Nadat de kaas de gewenste vorm heeft gekregen wordt het gedurende zestig dagen in een Passito bad gerijpt. Passito is een zeer zoete rode dessertwijn welke in Italië zeer beroemd is. Nadat de kaas de zestig dagen bereikt heeft wordt het uit het bad gehaald en 48 uur in een “drooghok” gelegd om te drogen en de korst te laten vormen. Tijdens dit proces wordt de kaas aan de bovenkant bestrooit met geraffineerde cranberry’s. Deze cranberry’s bevatten geen mineralen, vitaminen, antioxidanten en vezels. Ze bevatten enkel nog de smaak en de suikers wat zorgt voor een extra licht zoetje (wanneer geconsumeerd met de cranberry’s).

De smaak van de Blu ’61 Passito is met een woord te beschrijven: Geweldig! De smaak van de zachte blauwschimmel in combinatie met de gedrenkte Passito kaas is een geweldig nieuwe smaak sensatie welke nog bij geen enkele andere kaas toegepast is. Er zijn een aantal kazen welke gerijpt zijn in druivenmost en rode wijn. Dit geeft enkel weinig extra smaak mee doordat in dit soort kazen de blauwschimmel vaak in grote hoeveelheden wordt toegevoegd waardoor deze te scherp wordt. Een zeer unieke verrijking voor een bijzondere kaasplank, maar ook als bijgerecht bij spinazie, gepofte aardappel of over de pizza zeer smakelijk. Eigenlijk gewoon een kaas welke gemaakt is om al onze smaak papillen te verwennen met een kwalitatief hoge en unieke smaak.

Blu '61

Een prachtige Italiaanse blauwaderkaas

Kies een gewicht
€ 7,94
150 gram
Allergenen en ingrediënten
Koe
Gepasteuriseerd
Melk
Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, schimmelculturen, cranberries, wijn: Raboso Passito IGT
Nee
Nee
Nee
Productinformatie
Italië
-
Delicaat
Ja
Nee