Caprin Fermier
Omschrijving

De producent van deze kaas komt uit een klein dorpje van 760 inwoners uit de Dordonge. De regio wordt gekenmerkt door kliffen en uitgestrekte plateaus waar droog gras en een zeer gevarieerde flora groeien. De geiten grazen op deze grond die de melk al zijn rijkdom geeft.

De rauwe geitenmelk wordt gestremd door stremsel, het uitlekken duurt 24 tot 48 uur in
lap. Vervolgens wordt de wrongel gezouten, gemengd en gevormd.
De rijping duurt tussen de 6 en 15 dagen op de boerderij en daarna in onze koelcel.
De eetbare korst is dun, bedekt met een zeer fijn wit dons. De textuur is smeltend en glad.
De smaak van de geit is zeer delicaat.

Caprin Fermier

Franse geitenkaas

€ 6,99
Allergenen en ingrediënten
Geit
Rauwmelks
Melk
Rauwe geitenmelk, zout, zuursel, stremsel, as
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
Frankrijk
-
-
Ja
Nee