Emmentaler AOP Classic
Omschrijving

De koning der Zwitserse kazen

Deze beroemde kaas ontleent zijn naam aan de Emmevallei in het kanton Bern. De geschiedenis van de productie van deze kaas in deze vallei gaat terug tot de 13e eeuw. De Emmentaler AOP is een rauwmelkse kaas. De melk is afkomstig van koeien die uitsluitend ’s zomers gras grazen en ’s winters met hooi worden gevoerd, omdat kuilvoer ten strengste verboden is. Voor één kilo kaas is ongeveer 12 liter melk nodig. Verboden is het gebruik van additieven en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Tegenwoordig zijn zo'n 111 kaasmakerijen gemachtigd om deze prachtige kaas te produceren.

De wielen hebben een diameter van 80 tot 100 cm en wegen 75 tot 120 kg. De Emmentaler AOP wordt nog steeds op een ambachtelijk traditionele manier geproduceerd. De kaas heeft wereldwijd de titel "onbetwiste koning der kazen" verdiend.

In een oogopslag zie je het meest typische kenmerk: de gaten, die tijdens de rijping ontstaan. De warmte in de rijpingskelder veroorzaakt een fermentatie van propionzuur, waarbij koolzuurgas ontstaat. De korst van de kaas voorkomt dat dit gas ontsnapt. Het gas verzamelt zich langzaam op verschillende plaatsen in de kaas en vormt uiteindelijk de beroemde gaten, die in grootte variëren van kers tot walnoot.

Emmentaler AOP Classic

Zwitserse bergkaas

Kies een gewicht
€ 4,19
150 gram
€ 27,93 per Kilo
Koe
Rauwmelks
Nee
Melk
Zwitserland
Glutenvrij, Lactosevrij