Gaperon
Omschrijving

De lokale boeren in de Auvergne moesten zuinig zijn om te overleven. Daarom maakten zij kaas van karnemelk, het bijproduct van de boterproductie. Knoflook en peper werden naar smaak toegevoegd aan de wrongel. De verse kazen werden vervolgens gedraineerd en gewikkeld in een doek en opgehangen aan een balk in de buurt van de open haard, waardoor de gaperon zijn kenmerkende knoflook-achtige vorm verkrijgt. Vandaag de dag, maakt Patricia Ribier haar Gaperons op haar boerderij in Luzillat. De avondmelk van haar vee wordt verwerkt tot kaas in de volgende ochtend samen met de lokaal geproduceerde knoflook, zout en peper. De Gaperons hangen in hun doek en lekken 48 uur uit.

Gaperon

Prachtige Franse kaas

Hele of halve kaasOptioneel
€ 14,99
Allergenen en ingrediënten
Koe
Rauwmelks
Melk
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
Frankrijk
-
-
Ja
Nee