Occelli al Malto d'Orzo Whisky
Omschrijving

In het bergdorp Valcasotto in de Italiaanse Alpen werkt een kaasmaker die unieke kaas maakt, Beppino Occelli. Zo zijn een aantal van zijn exclusieve kazen gehuld in whiskey, grappa en gedroogde druivenmost. In de grotten van Valcasotto rijpen de kazen op een unieke manier, wat het geheim lijkt te zijn van de verrassende smaken die Beppino Occelli creëert. De kaasmaker doet zijn werk te midden van bergen, alpenweiden en boerderijen. In 1976 begon hij niet met kaas, maar met boter. Boter met de hand gemaakt in traditionele houten gietvormen. 

Beppino Occelli breidde zijn bedrijf uit met de ambachtelijke productie van Italiaanse kazen gemaakt van verse geiten-, schapen- en koemelk of een mix daarvan. Vier door hem uitgekozen boerderijen leveren de verse melk waarvan de dieren vrij grazen in de Cuneo Alpen of de heuvels van de Langhe. Zo weet hij zeker dat de melk aan al zijn eisen voldoet. Als deze boeren geen melk kunnen leveren, maakt Beppino Occelli geen kaas of boter. Om de Italiaanse kazen onder de beste omstandigheden te laten rijpen, restaureerde Beppino Occelli een aantal historische gotten in Valcasotto. In de grotten is het perfecte microklimaat gecreëerd, zo zorgt stromend water in een stenen goot voor de juiste luchtvochtigheid.Bijna dagelijks draaien de kaasmakers de kazen, die maandenlang rijpen op houten planken. Op deze manier ontwikkelen de kazen hun smaken. Niet alleen hout speelt een rol. Als je de grotten binnen stapt ruik je de schimmels die zich in het hout hebben genesteld. Deze schimmels geven de kaas haar volle karakter. Beppino Occelli experimenteert met traditionele recepten en maakt zo nieuwe, creatieve combinaties en smaken. De Italiaanse kaas van Beppino Occelli die wij verkopen zijn de 'Occelli al Barolo', de 'Occelli d'Orzo Malto Whisky' en de 'Occelli Frutta di Grappa'.

Dit is een harde kaas gemaakt van koemelk die eerst acht maanden rijpt in de grotten in Valcasotto. Vervolgens wordt de kaas nog minimaal 180 dagen gerijpt in de Whiskey en de gerstemout. ook de Whisky en de gerstemout kan meegegeten worden. De kaas is zeer verfijnd van smaak. 

Occelli al Malto d'Orzo Whisky

Italiaanse kaas gerijpt in Whisky

Kies een gewicht
€ 10,49
150 gram
€ 69,93 per Kilo
Koe
Gepasteuriseerd
Ja
Gluten, Melk
Italië
Glutenvrij, Lactosevrij