Raclette kaas Zwitsers Truffel
Omschrijving

Raclette is naast kaasfondue een van de nationale gerechten van Zwitserland. De naam vindt zijn oorsprong in het Franse woord racler, hetgeen "schaven" of "schrapen" betekent. Daarnaast is het ook de naam van de kaas die voor dit gerecht gebruikt wordt.

Bij raclette wordt meestal de ronde kaas doormidden gesneden. De kaas wordt eenzijdig verwarmd door een vuur, een speciale oven of een raclette-toestel. Na enige tijd kan de zacht geworden kaas van het grote stuk kaas geschraapt worden. De raclette wordt gegeten met aardappels (in de schil), tafelzuur en andere groenten of champignons, die samen met de kaas worden verwarmd. Ook worden er vaak fijne vleeswaren bij gegeten zoals ham, salami of spekjes. Over het algemeen wordt er witte wijn of jasmijn thee bij gedronken. Raclette werd genoemd in middeleeuwse geschriften als een bijzonder voedzame maaltijd, die voornamelijk door boeren uit het bergachtige deel van Zwitserland werd gegeten. In het Duitse gedeelte werd het Bratchäs genoemd, wat geroosterde kaas betekent.

Raclette kan ook als schijfjes kaas geserveerd worden, die dan met het gourmetstel kunnen worden bereid.

Graag aanvinken of u de raclette kaas in dikke plakken wilt gesneden of aan één stuk wilt.
LET OP! Deze Zwitserse kaas is vierkant. Het snijden van plakken is ideaal. Een stuk kan helaas niet in een punt worden gesneden.

Raclette kaas Zwitsers Truffel

Zwitserse 'smelt' kaas

Kies een gewicht
GesnedenOptioneel
Niet gesnedenOptioneel
€ 13,59
200 gram
€ 67,95 per Kilo
Koe
Rauwmelks
Ja
Melk
Zwitserland
Glutenvrij, Lactosevrij