De Colheita port bestaat uit één goed oogstjaar, om dit vervolgens in goede banen te leiden moet de wijn minstens zeven jaar in een houten vat rijpen. De wijn heeft dan een Tawny-achtige kleur en is klaar om gedronken te worden. Colheita’s worden over het algemeen gezien als Tawny’s van extreem hoge kwaliteit en geven diverse complexe smaken.
C. da Silva is een familiebedrijf uit 1863 met een rijke geschiedenis. Clemente da Silva kwam in 1933 vanuit Brazilië aan in Portugal. Zijn droom was om een wijn/port huis op te starten met wijnen en port van hoogstaande kwaliteit. Hij kocht het wijnbedrijf van de familie van zijn vrouw. Dit wijnbedrijf dateert uit 1863 onder de naam Corrêa Ribeiro e Filhos. (toen al leverancier van de koninklijke familie).
De wijngaarden zijn gelegen in het beste gedeelte van de Douro-vallei en hebben allemaal de A-status. De steile zuidwest hellingen waarop de terras-wijngaarden zijn gelegen profiteren maximaal van het grote aantal zonuren. De aanplant bestaat voornamelijk uit Tinta Barocca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinto Cao en Tinta Fransisca.
De kelders van C. da Silva zijn gelegen halverwege de helling in Vila Nova de Gaia.
Het toegewijde personeel en de gepassioneerde leiding van C. da Silva (Vinhos) SA, hebben als belangrijkste doel om Port wijnen te produceren met hoge kwaliteitsnormen die aan de wensen van alle consumenten voldoen door te zorgen voor prestige, de reputatie en de perceptie van het merk te waarborgen.
Presidential