Vintage Port 2016
Omschrijving

Ferreira Porto Vintage 2016 bekroond met 99 punten door Wine Enthusiast!

De 99 punten toegekend aan de 2016 Vintage van Ferreira - met een geschiedenis van meer dan 250 jaar en het meest gewaardeerde porthuis in de vintage categorie - geeft dit jaar een klassieke status, zeer gewaardeerd door wijnliefhebbers over de hele wereld.

De druiven komen van de Quinta do Porto en Quinta do Caêdo. Nu al drinkbaar, zeer intens en gebalanceerd, maar vanaf 2029 zal deze vintage goed zijn ontwikkeld. Kan uitstekend 50+ jaar rijpen.

Deze vintage heeft een diepe, donkere, bijna inkzwarte kleur. Een complex aroma met een intense geur van gedroogd fruit als pruimen en vijgen. Deze Vintage port ontvouwt zich in het glas met diepere tonen van balsamico, heide en hints van zoethout, cacao en chocolade, dankzij zijn uitstekende rijping. Zeer geconcentreerd in de mond met veel volume, en een goed geïntegreerde zuurgraad met noten van melkchocolade en zure kersen. De afdronk is zeer lang met een balans tussen frisheid en rijp fruit. De echte Ferreira stijl.

Van deze exclusieve port hebben wij niet veel op voorraad. Het is daarom niet mogelijk om via de webshop meerdere flessen te bestellen. Wilt u meer dan één fles bestellen neem dan contact op via de mail (inof@renkemakaas.nl) of telefonisch (0334634570)

Vintage Port 2016

Ferreira

Ben je ouder dan 18?
€ 89,95
Maximum aantal is 1.
Specificaties
Portugal
20%
Ferreira Port
Douro
Ferreira Port
2016
45% Touriga Franca, 40% Touriga Nacional, 10% Tinta Roriz, 5% Sousão
-
Nee
Nee
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet
Ja
Ja