Oudwijker Robiola
Omschrijving

Oudwijkers zijn ambachtelijke kazen naar Italiaans recept. Ze zijn niet geperst, liggen vrij kort in het pekelbad en hebben een natuurlijke schimmelkorst. Eens per maand gaan Rutger Pekelharing en zijn echtgenote Marieke van Eyndhoven naar Osmate in Noord-oost Italië. Daar maken zij samen met Cesare Ribolzi. onder andere deze Robiola,

Hij wilde wat anders ontwikkelen dan dat wat men in Nederland kon vinden en is aan de slag gegaan met Italiaanse en Franse recepten.

Robiola is een kaasje dat echt naar het recept van de Italiaanse Robiola’s is gemaakt.De kaasjes van gepasteuriseerde koemelk lijken licht op Taleggio, maar door de melk langer te laten rusten, vóór er kaas van gemaakt wordt, wordt de Robiola Oudwijker sneller vol van smaak en ontwikkelt deze een geheel eigen karakter. Dit vierkante kaasje ontleent zijn naam aan het Latijnse woord ‘rubere’ dat rood betekent. Dat verwijst weer naar de dunne, licht kleverige korst die bruinrood is, met blauwgrijze schimmelplekken. Deze korst is eetbaar en geeft de kaas haar pittige karakter.

Oudwijker Robiola

Nederlandse blauwaderkaas van buffelmelk

Kies een gewicht
€ 5,39
150 gram
Allergenen en ingrediënten
Koe
Gepasteuriseerd
Melk
Gepasteuriseerde koemelk, zout, zuursel, stremsel, schimmelculturen
Nee
Nee
Nee
Productinformatie
Nederland
-
-
Ja
Nee