Taleggio Baita
Omschrijving

Een Italiaanse gewassenkorstkaas uit Lombardije. De kaas wordt al sinds de 11e eeuw gemaakt. Vroeger werd de kaas alleen in de herfst en winter gemaakt. De naam is afkomstig van het woord 'moe' in het lokale dialect. Het was voor de koeien een eind lopen vanuit de heuvels terug naar de stal. Carozzi produceert de kaas nog op ambachtelijke wijze en dat proef je terug. De kaas wordt in de grotten gerijpt waar de schimmels die daar leven de kaas extra smaak geven. De korst, waarop blauwschimmel te zien is, kan mee gegeten worden en geeft de kaas een vollere smaak.

In 1960 begon Aldo Carozzi met het produceren van prachtige kazen. Het bedrijf is inmiddels overgenomen door zijn zoon en zijn kleinzoon werkt inmiddels ook bij deze mooie kaasmakerij. De passie en toewijding maakt traditionele Italiaanse kazen met bijzonder veel smaak.
Ook onze Cremiziola en de Cremiziola Tartufo komen van de Familie Carozzi.

Taleggio Baita

Traditionele Italiaanse kaas

Kies een gewicht
€ 3,59
150 gram
Allergenen en ingrediënten
Koe
Rauwmelks
Melk
Rauwe koemelk, zout, zuursel, stremsel, fermenten
Ja
Nee
Nee
Productinformatie
Italië
-
-
Ja
Nee