Appenzeller Mild Wurzig
Omschrijving

Deze kaas wordt ambachtelijk geproduceerd volgens een 700 jaar oude traditie. Het glooiende heuvellandschap tussen het Bodenmeer en het Säntis-massief is bezaaid met voedzaam gras boordevol kruiden. Dat biedt de optimale omstandigheden voor de natuurlijke smaakvolle rauwe melk waarvan de Appenzeller wordt gemaakt. Het traditionele kaasmakers ambacht wordt zorgvuldig in stand gehouden. Het productiegebied van de Appenzeller® is zeer beperkt. Het oude recept zorgt voor de unieke smaak. 

Appenzeller kaas kan alleen worden geproduceerd in Appenzell Innerrhoden, Appenzell Ausserrhoden en delen van de kantons St. Gallen en Thurgau. Appenzeller staat bekend om zijn onvergelijkbare pittige smaak. Deze smaak ontstaat doordat de kaas gedurende ten minste drie maanden regelmatig wordt geborsteld met een kruiden-zout melange, de "Sulz", waarvan het recept tot op heden geheim wordt gehouden.

Appenzeller Mild Wurzig

Zwitserse bergkaas

Kies een gewicht
€ 4,49
150 gram
Allergenen en ingrediënten
Koe
Rauwmelks
Melk
Rauwe koemelk, zout, zuursel, stremsel
Ja
Ja
Nee
Productinformatie
Zwitserland
-
-
Nee
Nee