Tomme de Savoie Fermier
Omschrijving

Eén van de oudste kazen van Frankrijk waarbij de boerenvariant wel veruit de lekkerste is. Ooit maakte men de kaas van alleen overgebleven melk, maar het werd een kaas die dagelijks op het menu stond van de Franse lokale bevolking. Men ging er dus serieus werk van maken en nog steeds wordt de Tomme op de boerderij volgens oude traditie gemaakt. Alleen van de melk van de Tarentaise, Abondance en Montbéliarde koeien. De kaas rijpt één maand in warme rijpingsruimtes en daarna nog eens één maand in een koele ruimte op houten planken. De eetbare korst is dik en bruingrijs en de smaak is onnavolgbaar goed.

Tomme de Savoie Fermier

Franse bergkaas

Kies een gewicht
€ 4,49
150 gram
Allergenen en ingrediënten
Koe
Rauwmelks
Melk
Rauwe koemelk, zout, zuursel, stremsel, fermenten
Ja
Ja
Nee
Productinformatie
Frankrijk
-
-
Ja
Nee