Deze mooie kaas van de boerderij wordt gemaakt van volle gethermiseerde koemelk en dat proef je. Een prachtige kaas met mooie rijpingskristallen dankzij de 9 maanden rijpingstijd in het pakhuis. De smaak en het zuivel van deze boerderijkaas is vol, kracht en lekker pikant.
De boerderij De Jongenhoeve is al 100 jaar in de familie! In 1916 kocht Leendert Boer deze boerderij voor zijn zoon Gerrit en schoondochter Jacoba. In de zomer werd hier kaas gemaakt. In 1938 trouwde dochter Grietje met Floor de Jong en zij zetten de boerderij Voort. Zij kregen samen een zoon, genaamd Leendert de Jong. Hij nam in 1973 samen met zijn vrouw Ineke de boerderij van zijn ouders over. De kaasmakerij had wat jaren stil gestaan, maar in 1975 werd deze weer opgestart door Leen en Ineke de Jong. In het begin werd er alleen in de zomer kaas gemaakt. Maar toen de 3 kinderen (Margriet, Floor en Lianne) groter werden, was er meer tijd en vanaf toen werd er het hele jaar door kaas gemaakt. Ook kwam er een kaaswinkel op de boerderij. Zoon Floor de Jong en zijn vrouw Evelyne wonen momenteel op de boerderij. Zijn ouders Leen en Ineke zijn ook nog elke dag op de boerderij te vinden en werken nog volop om heerlijke kaas te bereiden.
Erfgoedstelling 705