Ruyge Weyde Jong Belegen
Omschrijving

Biologische kaasboerderij de Ruyge Weyde is de 5e generatie familiebedrijf in Oudewater, waar ze al vanaf 1847 echte Goudse Boerenkaas bereiden van de melk van eigen koeien. Vandaag de dag zijn er nog circa 17.000 melkveebedrijven in Nederland, waarvan er nog maar ca. 100 echte boerenkaas maken van ongepasteuriseerde melk. Daarvan zijn niet veel meer dan 10 melkveebedrijven biologisch, waaronder de familie Van Vliet.
Ze zijn de enige Biologische kaasboerderij in  heel Nederland waar Boerenkaas uit ongepasteuriseerde melk, gecombineerd word met een melkrobot en  weidegang voor de koeien.

Ruyge Weyde creëert meerwaarde door van de melk van eigen koeien kaas te maken en zelfstandig te vermarkten. Dit is niet alleen waar ze goed in zijn, het is ook hun grootste trots. Doordat ze de gehele bedrijfskolom van kalfje tot consument in eigen handen hebben kunnen ze de lat erg hoog leggen. Dit is terug te proeven in de kwaliteit van de Ruyge Weyde Kaas.

Alle koeien op de boerderij zijn daar geboren, hebben een naam en grazen jaarlijks vanaf april tot november in de weide. Ook over het rantsoen van de koeien wordt goed nagedacht. Soja en andere bewerkte producten (zoals GMO) worden hier niet toegepast.

Een exclusief en bijzonder product kwalitatief verder verbeteren is waar ze voor gaan, al vanaf 1847…

Deze Biologische boerenkaas is ongeveer 3 maanden oud.

Ruyge Weyde Jong Belegen

Biologische Boerenkaas

Kies een gewicht
BijenwasdoekOptioneel
€ 11,99
500 gram
€ 23,98 per Kilo
Koe
Rauwmelks
Jong belegen
50+
Melk
Biologisch
Glutenvrij, Lactosevrij