Vers geraspte kaas voor de fondue. Wij raspen deze voor u en gaan uit van 200 gram kaas per persoon.
(Let op: Zelf nog wijn en overige ingrediënten toevoegen.) Kijk hieronder voor een recept.
Deze kaasfondue bestaat uit: Mèkkerstee Pikant en La Bouyguette (romige Franse geitenkaas, zelf nog in stukjes snijden).
Recept:
Ingrediënten per persoon:
200 gram geraspte kaas
80 ml droge witte wijn
Verder nodig:
Teentje knoflook
Citroensap
Eventueel maïzena
Eventueel Kirsch
Peper en nootmuskaat
Bereiden:
Pers de knoflook of wrijf de caquelon (kaasfonduepan) ermee in.
Giet de wijn in de pan en breng deze tot het kookpunt.
Vuur iets zachter zetten en geleidelijk aan, al roerend, de kaas toevoegen.
Let op: laat de kaas niet koken.
In een kopje de kirsch (of witte wijn), citroensap mengen met de maïzena en aan de kaasfondue toevoegen als deze niet helemaal bindt.
De kaasfondue op smaak brengen met peper en nootmuskaat.
Tips om te dopen:
Diverse broodsoorten, bleekselderij, spruitjes, bloemkoolroosjes, gember, broccoli, champignons,
komkommer, appel, banaan, ananas, hamblokjes, chorizoworstjes, slavinkjes, garnalen etc.
Wijntip:
Rioja Altanza, Sol de Andes Sauvignon Blanc of Fendant.
Vanaf 2 personen