LBV Port
Omschrijving

Presidential LBV Port, LBV staat voor late bottled vintage en is een mengeling van ports van één enkel jaar. Ze rijpen tussen 4 en 6 jaar in eikenhouten vaten en worden dan gebotteld. Intense volle smaak met rijpe fruittonen.

C. da Silva is een familiebedrijf uit 1863 met een rijke geschiedenis. Clemente da Silva kwam in 1933 vanuit Brazilië aan in Portugal. Zijn droom was om een wijn/port huis op te starten met wijnen en port van hoogstaande kwaliteit. Hij kocht het wijnbedrijf van de familie van zijn vrouw. Dit wijnbedrijf dateert uit 1863 onder de naam Corrêa Ribeiro e Filhos. (toen al leverancier van de koninklijke familie).

De wijngaarden zijn gelegen in het beste gedeelte van de Douro-vallei en hebben allemaal de A-status. De steile zuidwest hellingen waarop de terras-wijngaarden zijn gelegen profiteren maximaal van het grote aantal zonuren. De aanplant bestaat voornamelijk uit Tinta Barocca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinto Cao en Tinta Fransisca.

De kelders van C. da Silva zijn gelegen halverwege de helling in Vila Nova de Gaia.

Het toegewijde personeel en de gepassioneerde leiding van C. da Silva (Vinhos) SA, hebben als  belangrijkste doel om Port wijnen te produceren met hoge kwaliteitsnormen die aan de wensen van alle consumenten  voldoen door te zorgen voor  prestige, de reputatie en de perceptie van het merk  te waarborgen.

LBV Port

Presidential

Ben je ouder dan 18?
€ 19,99
Specificaties
Portugal
19%
C. da Silva
Duoro
Presidential
2013
Tinta Barocca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinto Cao en Tinta Fransisc
-
Nee
Nee
Allergenen en ingrediënten
Geen
Ja
Ja