Vintage Port 2018
Omschrijving

VINTAGE 2018: EEN PERFECT JAAR? 100 punten Wine Enthusiast.

Diepe kleur, bijna ondoorzichtig. Aroma van grote intensiteit en complexiteit, met bloemige en balsamico-tonen, samen met hars, ceder, tabaksdoos, zwart fruit, kruiden, peper en een licht stenige toets. In de mond heeft het uitstekend volume, zeer goed geïntegreerde zuurgraad, krachtige tannines, tonen van kruiden en rode bessen, met lang, levendig afwerking die een grote harmonie handhaaft.

Met meer dan 250 jaar geschiedenis als portwijnmerk, heeft Ferreira zojuist de superieure 2018 Vintage gelanceerd, een nieuw toppunt van kwaliteit dat een nieuwe standaard voor uitmuntendheid in Vintage Portwijn is.

Koude en droge winter. Extreem regenachtig voorjaar, waarbij de waterreserves in de bodem konden worden aangevuld, beïnvloedde de bloei en droeg bij tot een abnormale incidentie van wijnstokziekten, wat leidde tot aanzienlijke verliezen. Ondanks de hete en droge zomer zorgde de vochtigheidsgraad in de bodems voor een lang en evenwichtig einde rijping, waardoor wijnen van uitstekende kwaliteit kunnen worden geproduceerd.

Druiven van de beste percelen op de landgoederen Quintas do Caêdo en Porto, gefermenteerd op de Quinta do Seixo wijnmakerij, volgens de traditionele Porto Wine-methode, in granieten tanks. Dankzij de wijnbereidingsmethode kunnen de druiven hun bestanddelen vrijgeven en de aroma's van de druivensoort en zijn terroir.

Na de oogst bleef de wijn in de Dourostreek. Het werd vervoerd naar de kelders in Vila Nova de Gaia de volgende lente, om te beginnen aan het verouderingsproces in eikenhouten vaten. Tijdens deze periode ondergaan de wijnen vaak analyses en proeverijen, waardoor hun veroudering kan worden gecontroleerd. Het uiteindelijke mengsel wordt verkregen uit zorgvuldige selectie van de wijnen, in een onvermoeibare zoektocht naar maximale kwaliteit.

Van deze exclusieve port hebben wij niet veel op voorraad. Het is daarom niet mogelijk om via de webshop meerdere flessen te bestellen. Wilt u meer dan één fles bestellen neem dan contact op via de mail (inof@renkemakaas.nl) of telefonisch (0334634570)

Vintage Port 2018

Ferreira

Ben je ouder dan 18?
€ 109,95
Maximum aantal is 1.
Specificaties
Portugal
20%
Ferreira Port
Douro
Ferreira Port
2018
45% Touriga Franca, 40% Touriga Nacional, 10% Vinhas Velhas, 5% Sousão
Uitmuntend
Nee
Nee
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet
Ja
Ja